• Techniek

  • Basis Elektriciteit / Lassen / Metaal


  •  
  • Praktische Info
  •  

 

 

 

Interesse voor een kennismakingsmodule rond techniek? Deze cursus omvat basistechnieken waarbij het zelfstandig handelen als doelstelling primeert en brengt je vaardigheden bij die noodzakelijk zijn in meerdere opleidingen.

NIVEAU

Geen voorkennis nodig.

BIJKOMENDE INFORMATIE

De cursus bestaat uit 3 modules:

Basis Metaal

Je legt de basis voor het bedienen van machines en het kiezen van het juiste snijgereedschap. Je kan handmatig bewerkingen op verschillende metalen uitvoeren. Je leert verantwoord omgaan met verschillende werkmethodes rekening houdend met veiligheid en milieu. Na het voltooien van deze module kan je onder andere verschillende metalen van elkaar onderscheiden, het juiste gereedschap kiezen en onderhouden en handmatige bewerkingen uitvoeren (snijden, zagen, ontbramen, bijvijlen, rechten en plooien, boren).

Basis Elektriciteit

Je kan eenvoudige elektrische verbindingen en elektrische schakelingen realiseren. Je raakt men vertrouwd met de belangrijkste elektrische grootheden. Na het voltooien van deze module ben je in staat, met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen, elektrisch testgereedschap te hanteren.

Basis Lassen

Je leert de beginselen van de meest voorkomende las- en soldeerprocédés. Je ervaart dat lassen een verbindingstechniek is waarbij de beheersing van het smeltbad een grote handvaardigheid vraagt. Veilig leren omgaan met de lastoestellen is hier van het grootste belang.

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Voor elke module die je succesvol hebt gevolgd, krijg je een deelcertificaat.

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Na deze opleiding kan je terecht in de opleiding Hoeklasser of Mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens.

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze module vanaf 16 jaar en ouder. Er is geen diploma of specifieke voorkennis vereist.

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Je kan deze opleiding als één pakket volgen. Dan heeft deze opleiding een duur van 120 lestijden, start in september en eindigt in juni. 

Je kan iedere module ook afzonderlijk volgen. Dan heeft ieder onderdeel een duur van 40 lestijden. Voor de begin-en einddata consulteer je de onderstaande programmatie.

Je volgt één lesmoment per week: avond van 18.30 u. - 21.30 u.

LESPLAATS

De lessen gaan door op campus Jef Denyn.

(ONLINE) INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan op het secretariaat. Online inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli.

Wens je meer informatie of heb je specifieke vragen … ? Kom langs op het secretariaat op campus Jef Denyn.

RECHT OP

  • Educatief verlof: Ja
  • Opleidingscheques: Ja          

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog een bijdrage voor materialen.

PROGRAMMATIE